Hyppää sisältöön

Äidinmaidon luovutus

Äidinmaito on pienen lapsen luonnollinen ravinto. Lähes jokainen äiti pystyy imettämään tai lypsämään riittävän määrän maitoa omalle lapselleen. Tämän lisäksi osa äideistä kykenee myös luovuttamaan äidinmaitoa.

Sairaalassamme on tilanteita, joissa joudutaan turvautumaan luovutetun äidinmaidon käyttöön esim. keskosten hoidossa ja sairaiden tai erityistarkkailua vaativien vastasyntyneiden hoidossa. Tämän vuoksi toivomme, että äidit luovuttaisivat ylimääräisen äidinmaidon elintärkeään tarkoitukseen.

Suosittelemme, että maidon luovuttaminen aloitetaan mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Äidinmaitoa voi luovuttaa noin 1 kk - 6 kk ajan synnytyksestä. Luovutetusta maidosta maksetaan palkkio.

Maitoa ei voi luovuttaa, jos äiti tupakoi, käyttää päihteitä tai lääkkeitä, emätin- tai peräpuikkoja, luontaislääkkeitä tai homeopaattisia valmisteita.

Tehdessään päätöksen äidinmaidon luovuttamisesta, tulee äidin ilmoittautua luovuttajaksi jo synnytysvuodeosastolla 3C. Kotiutumisen jälkeen voi ottaa yhteyttä neuvolaan tai suoraan äidinmaitokeskukseen.

Sijainti

Äidinmaitokeskus sijaitsee sairaala-alueella M-rakennuksen 1. kerroksessa.