Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Nature pay per view

Joulukuusta 2018 myös Nature-julkaisuihin on pay per view -pääsy: https://www.nature.com/
Ei kirjautumista tai vahvistamista. Myös etänä. Elsevier ScienceDirect (lehdet ja kirjat, vahvistus "please select 'Continue'") ja Wiley (lehdet, suora pääsy) pay per view jatkuvat 2019. Etäkäyttö Tikkaportti. HUOM Elsevierin artikkelit toimivat vain ScienceDirectissa, valitse siis "Access this journal on ScienceDirect". Artikkeleihin pääsee "Get Access" -linkistä, jonka jälkeen "Download PDF" -- "Continue". Jos ScienceDirect-artikkelit eivät avaudu ja saat virheilmoituksen "Sorry, your subscription does not entitle you to access this page", kokeile selaimen vaihtoa (Internet Explorerista Mozilla Firefoxiin) tai välimuistin ja evästeiden tyhjennystä.

Tikkaporttiin kirjautuminen sähköpostitunnuksin

Tikkaporttiin kirjaudutaan työsähköpostiosoitteella ja salasanalla, myös vaikka toimikorttikirjautuminen olisi otettu käyttöön.

RefWorks käytössä 30.4.2019 saakka

RefWorks-viitteidenhallintaohjelmasta on päätetty luopua keväästä 2019 alkaen vähäisen käyttäjämäärän vuoksi. Saatattehan työnne päätökseen siihen mennessä. Maksuttomia viitteidenhallintaohjelmia:
https://www.mendeley.com/
http://endnote.com/product-details/basic
https://www.zotero.org/
RefWorksin molemmat versiot, New RefWorks ja Legacy RefWorks, ovat käytettävissä toistaiseksi.
HUOM! Vanhalla versiolla luotuja Word-dokumentteja ei voi päivittää uudella versiolla.
Uuteen versioon luodaan uudet tunnukset, ja sitä voi käyttää myös vanhan version rinnalla. Uuteen versioon voi kopioida (import) vanhan version viitteet.
Tieteellisestä kirjastosta saa tarvittaessa tukea RefWorksin ja Mendeleyn käytössä.

UpToDaten käyttäjätunnukset

UpToDate-tietokanta toimii IP-tunnisteisesti kuntayhtymän verkossa. Etä- ja mobiilikäyttö on mahdollista omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka on ensin luotava kuntayhtymän verkossa (Mene osoitteeseen www.UpToDate.com ja klikkaa "Register" oikeassa yläreunassa. Täytä tiedot ja klikkaa Submit). UpToDaten verkkokoulutukset täällä.