Hyppää sisältöön

Tervetuloa anestesia- ja leikkausosastolle

Anestesia- ja leikkausosasto on palveluyksikkö, joka tuottaa anestesia-, leikkaus- sekä kivunhoitopalveluita erikoissairaanhoitoa tarvitseville potilaille. 

Potilaan hoitaminen leikkauksen aikana on tiimityötä. Tiimi muodostuu leikkaavasta lääkäristä, leikkaushoitajasta, valvovasta hoitajasta, anestesialääkäristä sekä anestesiahoitajasta. Usein työryhmään kuuluu myös lääkintävahtimestari.

Toimenpiteitä tehdään 12 leikkaussalissa. Lisäksi osastolla on käytössä 2-paikkainen valmisteluhuone. Toimenpiteiden jälkeen potilaita seurataan 16-paikkaisessa heräämössä. 

Kaikki ennalta suunnitellut leikkaukset tehdään arkisin päiväsaikaan, jolloin suurin osa henkilökunnasta on työssä.  Kiireelliset leikkaukset on tehtävä silloin, kun potilaan hyvä hoito sitä vaatii, tarvittaessa myös yöaikaan. Tämän vuoksi päivystystoiminta on ympärivuorokautista  kaikkina viikonpäivinä.

Suunniteltuun leikkaukseen tullaan tavallisimmin LEIKO -yksikön kautta. LEIKO -toiminta tarkoittaa sitä, että leikkausvalmistelut tehdään ohjeitten mukaan kotona ja sairaalaan saavutaan vasta leikkauspäivänä.  Tutustu asiaan tarkemmin Leiko-yksikön sivuilla.

Sijainti

Anestesia- ja leikkausosasto sijaitsee sairaalan E-siiven 2. kerroksessa.

Anestesia- ja leikkausosasto

Leikkaus- ja anestesiaosasto 013 330 1158
Päiväkirurginen yksikkö 013 330 1423
Kipupoliklinikka 013 330 2144
Syväoja Sakari ylilääkäri 013 330 3938
Korhonen Jaana osastonhoitaja 013 330 3288

 

Yhteystiedot