Hyppää sisältöön

Heräämö

Heräämön 16 valvontapaikalla hoidetaan ja valvotaan kaikkien erikoisalojen eri-ikäisiä potilaita yleisanestesiassa tai laajassa puudutuksessa tehdyn leikkauksen jälkeen. Joskus heräämössä hoidetaan muistakin toimenpideyksiköistä tulleita tarkkailupotilaita (esim. röntgenyksikkö). Heräämö toimii ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Potilaiden vaihtuvuus on suuri, koska heräämössä oloaika on keskimäärin noin 2 tuntia. Heräämössä työskennellään omahoitaja-periaatteen mukaisesti. Kunkin potilaan yksityisyydestä pidetään huoli mahdollisimman hyvin, vaikka käytössä on iso yhteinen huonetila.

Potilaan heräämövalvonta-aika on rauhoitettu potilaan välittömään leikkauksen jälkeiseen tarkkailuun ja toipumiseen. Potilaan vointia voi kysyä puhelimitse.Toivotaan, että puhelut keskitettäisiin yhdelle omaiselle. Vierailu potilaan luona tapahtuu vasta heräämöhoidon jälkeen potilaan erikoisalan mukaisella vuodeosastolla. Heräämössä vierailu on mahdollista vain erityistapauksissa, joista sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Sijainti

Heräämö sijaitsee sairaalan J2-siiven 2. kerroksessa.