Hyppää sisältöön

Kirurgian vuodeosastot

Kirurgisilla vuodeosastoilla hoidetaan sekä ajanvarauksen kautta tulevia potilaita (esim toimenpiteet), että päivystyspotilaita. Osastoilla hoidetaan tavallisimmin usean erikoisalan potilaita.

Tarkempia tietoja saatte valitsemalla valikosta sen osaston, jolle olette tulossa.

Osastohoitoon tultaessa ei kannata ottaa mukaan suurta määrää rahaa tai arvoesineitä. Potilas on itse vastuussa omaisuudestaan. Sairaalahoito laskutetaan hoitojakson päätyttyä.

Osastoilla voi yleensä käyttää omaa matkapuhelintaan. Mahdolliset rajoitukset mainitaan kyseisen yksikön sivuilla. Huomioi myös vierailut osastoilla osastojen luonteen mukaisesti.

Hoitoon pääsy

Kirurgialla on erikoisaloittain hoidonvaraushoitajat, jotka huolehtivat ajanvarauksista osastohoitoon. Ajat leikkaustoimenpiteisiin annetaan lähetteeseen perustuen ja lääkärin määrittämän kiireellisyyden perusteella.

Lue lisää hoitotakuusta.

Ohje leikkausta odottavalle potilaalle (pdf)

Heräämöstä kotiin (HERKO)

Joissakin suunnitellussa toimenpiteessä on tarpeen seurata Teitä yhden yön yli sairaalassa. Seuraavana päivänä ei sen sijaan enää ole sairaalaseurannan tarvetta. Näin potilas voi kotiutua heti leikkauksen jälkeisen päivän aamuna, yleensä klo 10.00 mennessä.

Toimintatavasta kerrotaan Teille vielä leikkauksen esihaastattelun yhteydessä. Teitä pyydetään valmistelemaan asianne niin, että kotiudutte jo leikkauksen jälkeisen päivän aamuna suoraan heräämöstä.

Jos vointinne leikkauksen jälkeen vaatii pitempiaikaista seurantaa, kotiutuminen tapahtuu vasta tarpeellisen seuranta-ajan jälkeen.

Operatiivinen klinikkaryhmä

Fraser Jaana palvelupäällikkö 013 330 3050
Piiroinen Merja ylihoitaja 013 330 3708
Laaksonlaita Sari hallinnon sihteeri 013 330 8403
Mertanen Liisi hallinnon sihteeri 013 330 8414
   

 

Yhteystiedot