Hyppää sisältöön

Osasto 2G

Osasto on 33-paikkainen vuodeosasto, jossa ensisijaisesti hoidetaan vatsaelinkirurgisia eli gastroenterologisia leikkauspotilaita ja vatsaelinkirurgiaan kuuluvia sairauksia, joita ei leikata, kuten haimatulehduspotilaita.

Osastolla toimii ns. valvontahuone, jossa hoidetaan tehostettua valvontaa tarvitsevia potilaita.

Leikkauspäivänä sairaalaan kutsutut potilaat ilmoittautuvat E-siiven toisessa kerroksessa sijaitsevaan LEIKO-yksikköön, mistä heidät haetaan leikkaussaliin. Vuodeosastolle potilas saapuu vasta leikkauksen ja heräämövalvonnan jälkeen.

Osastolle voi soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Vierailuaikoja ei ole rajoitettu, mutta ovet ovat suljettuina öisin klo 22-06.

Osaston sijainti

Osasto 2G sijaitsee sairaalan G-siiven 2. kerroksessa.

Heräämöstä kotiin (HERKO)

Joissakin suunnitellussa toimenpiteessä on tarpeen seurata Teitä yhden yön yli sairaalassa. Seuraavana päivänä ei sen sijaan enää ole sairaalaseurannan tarvetta. Näin potilas voi kotiutua heti leikkauksen jälkeisen päivän aamuna, yleensä klo 10.00 mennessä.

Toimintatavasta kerrotaan Teille vielä leikkauksen esihaastattelun yhteydessä. Teitä pyydetään valmistelemaan asianne niin, että kotiudutte jo leikkauksen jälkeisen päivän aamuna suoraan heräämöstä.

Jos vointinne leikkauksen jälkeen vaatii pitempiaikaista seurantaa, kotiutuminen tapahtuu vasta tarpeellisen seuranta-ajan jälkeen.

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Palvelunumero 013 330 2114
Kuuloasema 013 330 2115
Kokkonen Jukka ylilääkäri 013 330 3276
Nyberg Päivi osastonhoitaja 013 330 3529
Kuulovammaisten kuntoutusohjaaja 013 330 3455

 

Yhteystiedot