Hyppää sisältöön

Hyvä tietää keskussairaalan yhteispäivystyksestä

  • Hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä, joten jonotusajat voivat olla hyvinkin erilaiset.
  • Suosittelemme, että potilaan mukana on vain yksi saattaja. Saattaja voi olla potilaan seurana aulatiloissa. Pienten lasten ja koululaisten vanhemmat saavat olla seurana koko hoidon ajan.
  • Yhteispäivystyksen edessä on muutamia pysäköintipaikkoja, mutta suosittelemme käyttämään keskussairaalan parkkitaloa. Kaikki pysäköintipaikat ovat maksullisia.
  • Potilasmaksu laskutetaan jälkikäteen.

Mikä ei ole päivystystä vaativa kiireellinen vaiva?

Tikkamäen yhteispäivystyksessä ei hoideta kiireettömiä oireita tai vaivoja. Tällaisia ovat esimerkiksi pitkään jatkunut selkä- tai olkapääkipu ilman vaivan äkillistä pahenemista, sairasloman jatkot, reseptien uusimiset, injektiohoidot (esim. niveleen suunnitellusti pistettävät lääkkeet) sekä suunnitellut kipsien tarkistukset ja poistamiset.

Jos olet epävarma siitä, kannattaako sinun hakeutua päivystykseen, soita maksuttomaan Päivystysavun numeroon 116 117.

Milloin asioin omassa terveyskeskuksessa?

Oma terveysasemasi palvelee sinua arkisin virka-aikaan, kun tarvitset sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanottoa. Joissain kunnissa päivystys on myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Joensuulaiset, jotka asuvat Siilaisen, Rantakylän ja Niinivaaran terveysasemien alueilla hakeutuvat kiireellisissä päivystysasioissa ensisijaisesti Tikkamäen yhteispäivystykseen.

Jos sairastut arkiyönä, eikä sairautesi tarvitse välitöntä hoitoa, odota aamuun. Soita aamulla omalle terveysasemallesi.

Milloin hakeudun keskussairaalan yhteispäivystykseen?

Keskussairaalan yhteispäivystyksessä hoidetaan koko maakunnan päivystyspotilaat silloin, kun oma terveysasema on kiinni. Joensuulaiset, jotka asuvat Siilaisen, Rantakylän ja Niinivaaran terveysasemien alueilla hakeutuvat aina kiireellisissä päivystysasioissa ensisijaisesti keskussairaalan yhteispäivystykseen.