Hyppää sisältöön

Naistentaudit ja synnytys

Synnytyssali 3E:llä hoidetaan synnytykset ympärivuorokauden. Synnytyksiä on noin 1550 vuodessa. Osastolla on myös vuodepaikkoja tarkkailua vaativille äitiyshuollon ja naistentautien asiakkaille.

Synnytys- ja naistentautien vuodeosasto 3C:llä hoidetaan raskaana olevia ja synnyttäneitä asiakkaita, vastasyntyneitä sekä naistentautien potilaita.

Tarkempia tietoja saatte valitsemalla valikosta sen osaston, jolle olette tulossa.

Osastohoitoon tultaessa ei kannata ottaa mukaan suurta määrää rahaa tai arvoesineitä. Potilas on itse vastuussa omaisuudestaan. Sairaalahoito laskutetaan hoitojakson päätyttyä.

Osastoilla voi yleensä käyttää omaa matkapuhelintaan. Mahdolliset rajoitukset mainitaan kyseisen yksikön sivuilla. Huomioi myös vierailut osastoilla osastojen luonteen mukaisesti.

Heräämöstä kotiin (HERKO)

Joissakin suunnitellussa toimenpiteessä on tarpeen seurata Teitä yhden yön yli sairaalassa. Seuraavana päivänä ei sen sijaan enää ole sairaalaseurannan tarvetta. Näin potilas voi kotiutua heti leikkauksen jälkeisen päivän aamuna, yleensä klo 10.00 mennessä.

Toimintatavasta kerrotaan Teille vielä leikkauksen esihaastattelun yhteydessä. Teitä pyydetään valmistelemaan asianne niin, että kotiudutte jo leikkauksen jälkeisen päivän aamuna suoraan heräämöstä.

Jos vointinne leikkauksen jälkeen vaatii pitempiaikaista seurantaa, kotiutuminen tapahtuu vasta tarpeellisen seuranta-ajan jälkeen.