Hyppää sisältöön

Neurologian poliklinikka

Palveluihimme kuuluvat hermoston eli aivojen, selkäytimen ja ääreishermojen sekä lihassairauksien tutkiminen, hoito ja kuntoutus. Yleisiä neurologisia sairauksia ovat esimerkiksi epilepsia, Parkinsonin tauti, lihassairaudet, dystonia, MS-tauti, kasvaimet ja muistisairaudet.

Neurologisia oireita tutkitaan muun muassa magneettikuvauksilla, hermoratatutkimuksella, verikokeilla, lihaskoepalan tai ihokoepalan tutkimuksella sekä selkäydinnesteen tutkimuksella.

Neurologisia palveluja saat keskussairaalassa neurologian poliklinikalla, neurologisella osastolla, etävastaanotoilla terveysasemilla ja kuntoutusta Siilaisen kuntoutumissairaalassa.

Neuroimmunologisiin sairauksiin (MS-tauti, Myasthenia gravis ja muut) käytettävät lääkkeet ja koronavirus

Neurologisiin sairauksiin käytettävät lääkkeet voivat heikentää puolustuskykyä ja saada aikaan riskin vaikeaoireisemmasta koronavirusinfektiosta, mutta lääkkeisiin liittyvät riskit ovat erilaisia eri valmisteilla.

Hoitoa ei pidä omatoimisesti keskeyttää koronavirusepidemian takia.

  • Jos haluat keskustella lääkityksestäsi, ota yhteyttä neurologian poliklinikkaan.
  • Käy verikokeissa sovitusti.
  • Lue omien lääkkeiden potilasohjeet.

Lisätietoja TYKS:n tiedotteessa: MS-tautilääkkeet ja muut neuroimmunologisiin sairauksiin käytettävät lääkkeet ja koronavirus (pdf)

Riskiryhmään kuuluvana noudatathan erityistä varovaisuutta

Useimmat Myasthenia gravis -potilaat kuuluvat riskiryhmään paitsi lääkehoitojen, myös hengitysfunktion mahdollisen heikentymän takia.

ALS- ja lihastautipotilaat ja muut potilaat, joiden taudinkuvaan kuuluu huomattava liikkumattomuus ovat myös hengitysfunktion heikkouden takia riskiryhmään kuuluvia.

Jos kuulut näihin potilasryhmiin, sinun pitää erityisesti noudattaa hygieniaohjeita ja pidättäytyä lähikontakteista, jos mahdollista.

  • Julkisten kulkuneuvojen käyttö ei ole suositeltavaa koronaepidemian aikana.

Ajankohtaista koronaviruksesta ja toimintaohjeet Siun soten alueella: https://www.siunsote.fi/korona

Sijainti ja aukioloajat

Neurologian poliklinikka sijaitsee sairaalan A-talon 8. kerroksessa. 

Poliklinikka on avoinna arkisin klo 8–15.30.

Vastaanotolle ilmoittaudutaan pääaulan (A-rakennus, 1. krs) ilmoittautumispisteessä. Ilmoittautumispiste on avoinna ma-pe klo 7.30–15.30.