Hyppää sisältöön

Mielenterveyspalveluja verkossa

 

Mielenterveystalo.fi tarjoaa luotettavaa ja ammattilaisten tarkistamaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista sekä paikoista, joista saa apua näihin ongelmiin. Palvelussa on omat osiot aikuisille ja nuorille.

Sivuston ylläpidosta vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Palveluun on koottu lähes 300 Pohjois-Karjalassa mielenterveys- ja päihdepalveluja tarjoavien toimijoiden yhteystiedot. Tietojen päivityksestä vastaa PKSSK.

www.mielenterveystalo.fi

 

MoodGym on nettiohjelma, joka on suunniteltu masennuksen ehkäisyyn. Ohjelma on tarkoitettu itsenäisesti käytettäväksi. Ohjelma edellyttää kirjautumista, mutta sen käyttö on täysin ilmaista. Ohjelman suomenkielinen versio valitaan alasvetovalikosta.

Katso esite MoodGym-verkkosivustosta (pdf)

Ohjelmassa on viisi moduulia: interaktiivinen tietovisa, kyselyitä masennuksen ja ahdistuneisuuden arviointiin, tietokoneelle ladattava rentoutusäänite, työkirja ja palautelomake.

MoodGYM-ohjelmassa opetetaan nettiharjoitusten ja Flash-kaavioiden avulla kognitiivisen käyttäytymisterapian periaatteita, jotka on osoitettu tehokkaiksi masennuksen hoidossa. Lisäksi ohjelmassa havainnollistetaan ajatusten ja tunteiden välisiä yhteyksiä, käsitellään selviytymistä stressistä ja parisuhteen päättymisestä sekä opetetaan rentoutus- ja meditaatiomenetelmiä.

moodgym.anu.edu.au

Aikuispsykiatria

Liuska Antti ylilääkäri 013 330 3408
Mäki-Kokkila Heljä ylilääkäri 013 330 3487
Nuutinen Kaija ylihoitaja 013 330 3527
   

 

Yhteystiedot