Pohjois-Karjalan keskussairaala ja Honkalampi-keskus ovat osa Siun sotea, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymää. Tiedot erikoissairaanhoidon palveluista löydät toistaiseksi näiltä sivuilta. Osa sisällöstä on linkitetty Siun soten verkkosivuille: www.siunsote.fi

Ajankohtaista

« Takaisin

Kolmivuotinen urakka uudistaa päivystysrakennuksen

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
TIEDOTE
22.2.2016

Kolmivuotinen urakka uudistaa Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystysrakennuksen

Pohjois-Karjalan keskussairaalan uuden J2-laajennuksen rakentaminen on alkanut valmistelevilla töillä.

Rakennushankkeessa uudistetaan ns. päivystävän sairaalan ydin, johon kuuluvat päivystys, teho-osasto, heräämö ja röntgen. Laajennuksen myötä nämä toiminnot sekä leikkaussalit saadaan toistensa välittömään läheisyyteen. Pohjois-Karjalan keskussairaala on maan hallituksen linjausten mukaan yksi 12 laajan päivystyksen sairaaloista ja tilojen uudistaminen mahdollistaa entistä suurempien potilasmäärien hoitamisen tehokkaasti myös tulevaisuudessa.  

Laajennuksessa myös lastenkeskus ja vatsakeskus saavat uudet tilat. Lastenkeskus tulee kokoamaan yhteen eri puolilla sairaala toimivat lasten avo- ja vuodehoidon sekä tehohoidon. Vatsakeskus aloitti toimintansa jo viime vuoden alussa, mutta sen vastaanotot ja tähystystoiminta ovat toistaiseksi eri tiloissa.

Keskussairaalan yhteispäivystys on jo helmikuun alussa siirtynyt rakennustyömaan tieltä väliaikaisiin tiloihin sairaalan päärakennukseen. Vanhan päivystyksen sisäänkäynnin edessä oleva entinen parkkialue on suljettu nyt kokonaan muulta kuin työmaaliikenteeltä. Psykiatriatalon pääovelle pääsee jalankulkutietä pitkin. Laajennuksen varsinaiset rakennustyöt alkavat maaliskuun alkupuolella. Laajennusrakennus otetaan käyttöön alkuvuodesta 2020.

Havainnekuva tulevasta rakennuksesta:

Rakennushankkeen taustalla on potilasmäärien kasvaminen erityisesti päivystyksessä, myös tehohoitoa tarvitaan yhä enemmän väestön ikääntyessä. Hoitomenetelmien ja -tekniikan kehittyminen asettavat uudenlaisia vaatimuksia myös toimitiloille.

J2-laajennuksen kustannusarvio on kokonaisuudessaan noin 42 miljoonaa euroa ja kokonaispinta-ala 19 140 m2. Kohteen pääsuunnittelijana toimii Rami Kolehmainen Arkkitehtitoimisto Kujala & Kolehmainen Oy:stä ja pääurakoitsijana Rakennustoimisto K. Tervo Oy.

 


>>Kaikki uutiset ja tiedotteet

Saapumisohjeet yhteispäivystykseen

Yhteispäivystys toimii 1.2.2017 alkaen väliaikaisissa tiloissa sairaalan päärakennuksessa. Päivystys toimii väliaikaisissa tiloissa noin kolmen vuoden ajan, kunnes uudet tilat valmistuvat vuonna 2020.

Katso myös: Milloin tullaan keskussairaalan päivystykseen?