Hyppää sisältöön

Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapia on sairauksien hoitoa ja ehkäisyä sekä terveyden edistämistä ravitsemuksen keinoin. Ravitsemushoito on oleellinen osa potilaan kokonaishoitoa. Ravitsemusterapeutti antaa yksilöllistä ruokavalio-ohjausta osastojen ja poliklinikoiden potilaille lääkärin lähetteellä tai sovitun hoitokäytännön mukaan.

Ravitsemusterapiassa selvitetään syömistottumukset, arvioidaan ravitsemustilaa ja määritetään ravinnonsaanti.  Tarvittaessa ravitsemustilan arvioinnissa voidaan käyttää apuna kehon koostumuksen ja perusaineenvaihdunnan mittausta.

Ravitsemusohjaus toteutetaan käytännönläheisesti suunnitellen yhdessä potilaan kanssa elämäntilanteeseen ja sairauteen sopiva ruokavalio.

Potilaan hyvä hoito edellyttää usein lähihenkilöiden ohjausta sekä yhteistyötä hoitoon osallistuvien ammattiryhmien ja tahojen kanssa. Ravitsemusterapian sisältö ja tapaamiskerrat määräytyvät potilaan sairauden ja tarpeen mukaan.

Ravitsemusterapeutit osallistuvat myös potilaiden ryhmäohjaukseen ja erilaisiin ravitsemushoidon koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin.

Sijainti ja aukioloajat

Ravitsemusterapeuttien toimitilat sijaitsevat A-talon 6. kerroksessa sisätautien poliklinikan tiloissa. Ilmoittaudu vastaanotolle 6. kerroksen ilmoittautumispisteessä.

Ravitsemusterapiayksikkö on avoinna arkisin klo 8–15.30.