Hyppää sisältöön

Sydänosasto 3A ja sydänvalvonta

Sydänosasto 3A on 21 paikkainen vuodeosasto, jossa on 2-4 hengen huoneita. Tavallisimmin potilaat tulevat osastolle päivystysalueen kautta. Tyypilliset osastolla hoidettavat sydänsairaudet ovat äkillinen sydäninfarkti, äkillinen ja pitkäaikainen sydämen vajaatoiminta, vaikeat sydämen läppäviat ja vaikeat sydämen rytmihäiriöt ja tahdistinhoidon tarpeen selvittely.  Osastolla hoidetaan myös ohitus- ja läppäleikattuja potilaita, jotka tulevat jatkohoitoon toisesta sairaalasta kuten Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

Sydänosaston yhteydessä toimii 8 -paikkainen sydänvalvonta, jossa hoidetaan sydänpotilaita, jotka tarvitsevat tilansa vuoksi tehostettua tarkkailua ja -hoitoa.

Sijainti ja vierailuajat

Sydänosasto ja sydänvalvonta sijaitsevat sairaalan A-talon 3. kerroksessa saman sisäänkäynnin takana. Osastoilla ei ole vierailuaikoja, mutta hoitohenkilökunnan työrauhan turvaamiseksi suositellaan välttämään mahdollisuuksien mukaan vierailuita arkisin aamupäivän aikana klo 7-12 sekä illalla klo 20 jälkeen. Huoneen muut potilaat pyydetään ottamaan vierailun aikana huomioon.

Sydänvalvonnassa vierailu vain 20 min.

Kukkien tuonti ei ole suotavaa ja ruuan sekä juomien tuomisesta neuvoteltava hoitohenkilökunnan kanssa.